Utilitzem cookies per millorar l'experiència. Per complir amb la nova directiva de privacitat necessitem el consentiment per desar cookies. Saber-ne més.
Patxarán Zoco Navarro és un licor de llarga tradición Navarra.
NOTA DE CATA
Color vermell d'intensitat mitjà amb una tonalitat cirera que evolucionarà a tons teula conforme el patxarán adquireix maduresa. Al moure'l en copa percebem la densitat aportada per l'anís a les gruixudes llàgrimes que es formen al vidre. L'aroma del Patxarán és suaument afruitat sobre un fons anisat. En boca ens trobem aromes de prunes i cireres que s'expressen amb més intensitat després d'un primer glop. L'entrada a la boca és fresca, amb l'acidesa que aporten els aranyons equilibrada per la dolçor de l'anís. Després del glop la fruita es manté en la boca per aportar una llarga permanència.
ELABORACIÓ
El patxarán s'elabora de format tradicional macerant aranyons en anís. L'endrina, coneguda com aranyó a Navarra, és el fruit de l'arbust Prunus spinosa, que habitualment anomenem endrina. Pertany a la familia de les prunes però té una mida molt més petita, inferior al de les cireres. Aquest és de color negre i el seu sabor és àcid i astringent. Sorprèn per la seva falta de dolçor raó per la qual mai es consumeix com a fruita.
Per elaborar un bon patxarán es necessita recollir uns bons aranyons per això durant tot l'any es cultiven i només en el moment adequat es recol·lecten. Els aranyons recol·lectats es deixen macerar en anís durant 3 mesos conforme marca la tradició. Després de la maceració es separa el patxarán de les endrinas y es deixa estabilitzar de forma natural en dipòsit i es filtra per garantar el seu brillo.
CONSUM
Aquest licor es pren de forma tradicional després dels àpats o durant una reunió per la tarda però en l'actualitat se li ha donat altres utilitats innovadores en cockteleria i restauració.
Celler | DZ Licores |
---|---|
Ampolla | 1L |
Graduació | 25 % |