Utilitzem cookies per millorar l'experiència. Per complir amb la nova directiva de privacitat necessitem el consentiment per desar cookies. Saber-ne més.
VARIETAT
El Xitxarel·lo és un vi blanc elaborat amb la varietat autòctona del Penedès per excel·lència: el xarel·lo. Una varietat molt estimada, resistent a la sequera i la calor,que ha sabut vèncer el pas del temps i esdevenir l’essència del territori. La diversitat climàtica del Penedès, i el contrast entre les temperatures màximes i mínimes, permeten que aquesta varietat arribi a nivells d’excel·lència únics.
El Xitxarel·lo neix a la finca de Mas Cortei, situada a 340m del nivell del mar al municipi de La Granada, al bell mig de l’Alt Penedès. Les vinyes van ser plantades per antics arrabassaires durant la dècada dels 50, i són un exemple de la bona adaptació del Xarel·lo a la comarca. Els ceps, assolats en un terroir argilós i sorrenc, tenen una gran capacitat d’acumulació d’aigua gràcies a la riera que bordeja la vinya. Un vi ben parit i ben criat en un lloc idoni!
PROCÉS
Les vinyes de xarel·lo, de més de 50 anys, són veremades manualment. Posteriorment, es fa la maceració en fred per tal de conservar el potencial aromàtic i matissos del xarel·lo. Obtenció del most flor gràcies a un premsat suau amb la premsa pneumàtica i posterior el desfangat. A partir d'aquí, 20 dies de fermentació en dipòsits d'acer inoxidable, fermenta el vi a una temperatura de 16 graus; i 5 setmanes de batonnatge on es sacseja de manera periòdica les mares amb el vi permetent així l'adquisició d'estructura i densitat en boca. Per extreure les restes del llevat del vi es clarifica i es flitra. Per últim, el vi descansa un temps en dipòsits d'acer inoxidable fins a l'embotellament.
NOTA DE CATA
Color groc pàl·lid amb reflexos verdosos, net i brillant. Primerament notem aromes on la fruita blanca es presenta madura, dominada per un fons cítric i floral amb tocs subtils de fonoll i gessamí. En boca té un bon atac, fresc i mineral amb un pas sedós. Postgust amb bona acidesa acompanyada de tocs afruitats i cremosos que li donen un bon volum i densitat característica del xarel·lo amb un final llarg i agradable.
MARIDATGE
Es recomana maridar amb plats de marisc i peix, amanides de pasta, sushi, arrossos, risottos i també carns blanques.
Celler | Martí Serda |
---|---|
DO | Penedès |
Tipus de vi | Vi blanc jove |
Varietats | Xarel·lo |
Ampolla | 75cl |
Graduació | 12 % |
Tº de Servei | 8º |