Utilitzem cookies per millorar l'experiència. Per complir amb la nova directiva de privacitat necessitem el consentiment per desar cookies. Saber-ne més.
Ratafia Mina de Magnòlies és la primera ratafia embotellada de magnòlies recollides a mà a Bellmunt del Priorat que s'elabora mitjançant una recepta no escrita que ha anat passant de generació en generació i que només coneixen tres àvies del poble (la Maria, la Carme i la Teresa) i que s'ha recuperat gràcies a elles.
NOTA DE CATA
Color coure clar, intens i brillantamb reflexos daurats. En nas, és molt intensa i floral amb notes molt fragants que sobresurten com la magnòlia, el saüc i el taronger. Té una entrada molt fresca i balsàmica. És una ratafia elegant amb tocs amargs de les nous verdes i suaus especiats. És més bé seca amb poc sucre afegit.
ELABORACIÓ
Maceració dels pètals frescos de la flor de magnòlia en aiguardents durant 40 dies junt amb altres plantes balsàmiques i s'endolça posteriorment amb sucre. La màxima peculiaritat d'aquestes flors és que només duren un dia des de que s'obren els pètals i emanen un perfum molt especial. Els pètals de magnòlies maceren amb flors de saüc i de taronger, espècies i nous verdes en diferents damajoanes al sol en el pati del celler. Es fa el coupage i es deixa envellir en fusta de roure per arrodonir el producte.
Celler | Priorat B&D Lab (Dosdéus) |
---|---|
Ampolla | 70cl |
Graduació | 28 % |